Markvardsgatan 11
Vasastan
BOAREA
94 m² + 6 m²
RUM
3
VÅNING
5 av 5
BYGGÅR
1907
AVGIFT
3 270 SEK
PRIS
9 500 000 SEK

INLEDNING

Välkommen till denna inbjudande och trivsamma vindslägenhet i en vacker fastighet från tidigt 1900-tal med en uppmätt BOA om 94 kvm samt en total golvyta om 100 kvm (104 kvm är föreningsinfo). Öppna och ljusa utrymmen med en trevlig planlösning samt högt i tak. Möblerbar solig takterrass med fin utsikt över takåsarna och mot den lugna innergården. Lägenheten är genomgående i mycket gott skick med bevarade takbjälkar, öppen spis samt genomgående hög standard och smakfulla materialval. Samtliga dessa faktorer bidrar till en typisk vindscharm. De synnerligen väldisponerade ytorna inbjuder till en mängd olika möbleringslösningar. En smart skjutvägg kan enkelt dela av vardagsrummet till gästrum. Helkaklat badrum med badkar, stor hall med takfönster och ett stort sovrum med gott om förvaring. Trevligt kök med många fönster och stora arbetsytor med matplats i anslutning till vardagsrummet. Sammantaget är detta ett riktigt drömboende för de som önskar bo centralt men ändå tyst och lugnt.

Bra och trygg förening med mycket god ekonomi och välskött fastighet. Beläget i ett eftertraktat område med kort promenadavstånd till stadskärnan.

FAKTA

Adress
Markvardsgatan 11, 5 tr
11353 Stockholm
Område
Vasastan
Kommun
Stockholm
Våning
5 av 5
Hiss
Ja
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
3
Boarea
94 m²
Biarea
6 m²
Areakälla
faktisk uppmätning
Månadsavgift
3 270 kr inkl värme, vatten, kabel-TV (basutbud) samt bredband 100 Mbit
Andel i föreningen
5,6047%
Andel av årsavgift
0%
Personer i hushållet
1
EL
3400 kr/år
Sotning
300 kr/år
Summa
3700 kr/år

ALLMÄN BESKRIVNING AV INTERIÖREN

Välkomna till en fantastisk våning i sekelskiftesstil i mycket bra skick högst upp i huset. Charmen med synliga takbalkar och högt i tak finns där tillsammans med andra tidstypiska detaljer. Våningen har en bra planlösning med genomgående fräscha ytskikt och vackra golv. Ett luftigt lättmöblerat vardagsrum med stor öppen spis och högt i tak samt en smart skjutvägg som enkelt delar av rummet till ett extra gästrum. Bra sovrum med plats för stor säng och garderober, ett hemtrevligt kök med mycket arbetsyta och förvaring och matplats i anslutning till vardagsrummet samt ett fint badrum med badkar och tvättmaskin. En härlig takterrass med utsikt över takåsarna finns också. Samt hiss direkt utanför dörren. Ett bekvämt boende för den som söker det lilla extra.

HALL

Stor hall med klinkersgolv, plats för avhängning och ett härligt takfönster med fantastiskt ljusinsläpp.

VARDAGSRUM

Stort vardagsrum med högt i tak, synliga takbalkar och en stor öppen spis i mitten. Lättmöblerat med plats för både soffgrupp och matsalsbord. Ett riktigt härligt rum för socialt umgänge. En praktisk skjutdörr delar lätt av en del av rummet till ett extra sovrum.

SOVRUM

Stort sovrum med fönster och stor skjutdörr mot vardagsrummet och ovanför dörren är det fönster mot vardagsrummet. Idag möblerat med soffgrupp. Ett perfekt gästrum eller som en förlängd del av vardagsrummet.

KÖK

Ett trevligt arbetskök med flertal stora fönster, stora arbetsytor, diskho vid fönster samt ugn och micro i arbetshöjd. Mycket praktiskt kök med gott om förvaring.

SOVRUM

Ett stort sovrum med plats för både dubbelsäng, flera garderober och övrigt möblemang. Härliga fönster som blickar över takåsarna.

BADRUM

Helkaklat badrum med klinkers i anslutning till hallen. Bra storlek med plats för både badkar och tvättmaskin. Handfat med kommod under samt spegel och sidoskåp.

FÖRENING

Namn
Brf Makaren 11
Antal lägenheter
24
Antal hyresrätter
1
Antal lokaler
2
Överlåtelseavgift
1138
Pantsättningsavgift
455
Tillåts juridisk person
Nej
Tillåts delat ägande
Ja
Ägs marken
Ja, föreningen äger marken.
Organisationsform/Typ
Bostadsrätt
Äkta/Oäkta
Äkta
Energideklaration
Ja, 2009-12-07
Energiförbrukning
154 kWh/m² per år
Energiklass
-

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN

Bostadsrättsföreningen bildades 1997 och är en äkta förening. Huset byggdes 1907 och består av 2 separata trappuppgångar med hiss, 5 våningsplan exklusive gatuplan och källare. 24 lägenheter varav 1 hyresrätt och 2 lokaler om totalt 1 913 kvm. Föreningen äger marken om 731 kvm. Det finns en tvättstuga, soprum, cykel- och barnvagnsrum samt cykeluppställningsplatser på innergården. Extratoalett i källaren samt källarförråd till alla lägenheter.

EKONOMI

Föreningens ekonomi är mycket god, vilket framgår i årsredovisningen, och man har under 2017 sänkt årsavgifterna med 20% samt gjort en större amortering på föreningens lån.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Fastum UBC Förvaltning AB.

RENOVERINGAR

Det finns en underhållsplan. Följande större renoveringar har utförts:
1976 Stambyte
1997-98 Tak- och fasadrenovering, målning av trapphus och fönster mot gård, renovering av hissar och tvättstuga samt nybyggnad av 4 vindsvåningar.
2002 Del av källare byggs om till kontor
2003 Målning av fönster mot gatan, ny plåtbeklädnad av tak.
2013 Ommålning av yttertak
2014 Utbyte av horisontella stammar i källare
2017 Nytt låssystem, OVK-besiktning genomförd.

PARKERING

Boendeparkering i området.

TV OCH BREDBAND

Via Comhem

ALLMÄNT OM OMRÅDET

Här bor du centralt i Vasastan med närhet till generösa utbud av caféer, restauranger och affärer. Där finner man även puls och rörelse från Stadsbiblioteket och Handelshögskolan. Vid Odenplan står den vackra Gustaf Vasa kyrkan och ett stenkast därifrån når man grönska i Vasaparken där man under vintertid kan man njuta av snön och skridskoåkning. I området ligger även Observatorielunden samt den charmiga Tegnérlunden. En kort promenad tar dig till Drottninggatan med sina 1,5 km av affärer, restauranger och caféer.

Med en längre promenad finner du mer grönska i vackra Bellevueparken och Hagaparken med natursköna stigar samt bad runt Brunnsviken. Hit tar sig många för diverse utflyktsmål såsom att promenera, ha picknick, bada eller spela brännboll. Här finns också museet Fjärilshuset med tropisk omgivning som har flera attraktioner såsom fågelhuset, Stockholms äldsta vinterträdgård, en asiatisk trädgård för att nämna några.

Vasastan var ursprungligen ett inofficiellt områdesnamn inom stadsdelen Norrmalm och namnet är inspirerat av Vasagatan som leder i riktning mot Vasastan. Vasagatan fick sitt namn 1885 efter Vasabron som i sin tur inspirerats av Gustav Vasas staty utanför Riddarhuset vid brons södra landfäste. Stadsdelen Vasastan fick sitt namn officiellt fastställt år 1926 och kan alltså indirekt sägas vara uppkallad efter en staty i Gamla stan.

NÄRSERVICE

Trevliga kvarter med stort utbud av restauranger, affärer, caféer och kommunikationer.

KOMMUNIKATIONER

Runt hörnet finner man busslinje 40, 2 och 65 som tar en runt innerstan. Med en kort promenad når man Odenplan där tunnelbanans gröna linjen avgår, där når man även fler busslinjer som exempelvis 4:an. För mer information och tidtabeller, se www.sl.se.

PARKERING

Folkbokförd i stadsdelen kan ansöka om boendeparkering hos Stockholms Stad (Trafikkontoret, tel 08-508 272 00). Tillståndet är gratis, medan en periodparkering på 30 dagar kostar 900 kr, alternativt 60 kr/dygn. Du kan även gå in på deras hemsida och fylla i din ansökan där: http://www.stockholm.se/boende.

PLANLÖSNING

Planlösning

Planlösning

Byggnad

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1907

Övrigt om byggnaden t ex renovering

Löpande renoverad fastighet. Föreningen följer en underhållsplan.

Övriga byggnader

Föreningen förvärvade fastigheten 1997.

CROWN I SIFFROR

5345
NÖJDA KUNDER
12936
DAGARS ERFARENHET
11678
MILJONER
 • KÖPA UNDER HAND

  KÖPA UNDER HAND

  En stor del av våra försäljningar sker under hand. Det betyder att de aldrig marknadsförs offentligt utan går direkt till personer som är inskrivna i vårt spekulantregister. Lägg gärna till dig i vårt register så håller vi dig informerad om underhandsförsäljningar.

 • SÄLJA UNDER HAND

  SÄLJA UNDER HAND

  Vill du sälja under hand? Du kanske inte är stressad, vill genomföra en diskret försäljning eller bara vill sälja till rätt pris så kan en underhandsförsäljning vara rätt för dig.

 • MATCHA DIN BOSTAD MED VÅRA SPEKULANTER

  MATCHA DIN BOSTAD MED VÅRA SPEKULANTER

  Funderar du på att sälja och vill ha en snabb och enkel försäljning. Vi matchar din bostad direkt mot vårt spekulantregister och kan ofta komma med ett konkret bud till dig inom några dagar.

 • HELHETSLÖSNING

  HELHETSLÖSNING

  Vi använder oss av Addservice för att boka och planera alla tjänster som behövs för ditt bostadsbyte.

 • STÄD • FLYTT • AREAMÄTNING • HOMESTYLING

  STÄD • FLYTT • AREAMÄTNING • HOMESTYLING

  Vill ni veta mer om Addservice tjänster så rekommenderar vi att besöka deras hemsida där många tjänster presenteras med fasta priser och tydliga checklistor.