Estbrötevägen 20
Johannesdal
BOAREA
166 m² + 53 m²
RUM
8
TOMT
532 m²
BYGGÅR
1974
PRIS
8 950 000 SEK

INLEDNING

Högt belägen funkisvilla om hela 229 kvm med enastående panoramavy över Mälaren och områdets bästa solläge med sol från tidig morgon till sen kväll. Huset är i toppskick och erbjuder allt från relax med bastu, inglasat uterum & altan med sjöutsikt, härliga fönsterpartier, stora sociala umgängesytor, vardagsrum med 4m i takhöjd och stort kök, flera bra sovrum samt allrum med biljardbord och braskamin.

Om man så vill kan man enkelt disponera ca 50 kvm som en egen uthyrningsdel/generationboende med egen ingång, 3 sovrum, eget badrum med dusch och tvättmaskin samt pentry. Denna del är integrerad i huset och delas enkelt av med en dörr vid pentryt, se planlösningen.

Utvändigt finns ett varmisolarat dubbelgarage med stensatt uppfart, redskapsbod och uppvuxen och lättskött trädgårdstomt med sjökontakt. Huset ligger vid Mälaren som ger möjlighet till båtliv, fiske och bad. Möjlighet att överta båtplats finns också. Närhet till Jungfrusund sommarrestaurang på Ekerö.

Kontakta gärna mäklaren för en privat visning.

FAKTA

Adress
Estbrötevägen 20
12741 Skärholmen
Område
Johannesdal
Kommun
Stockholm
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
8
Varav sovrum
4 - 5
Boarea
166 m²
Biarea
53 m²
Areakälla
taxeringsinformation
Tomtarea
532 kvm
Tomttyp
Lättskött uppvuxen trädgårdstomt
Pantbrev
4 200 000 SEK
Taxeringsår
2018
Typkod
220
Värdeår
1974
Byggnadsvärde
2 882 000 kr
Markvärde
1 787 000 kr
Summa taxeringsvärde
4 669 000 kr
Personer i hushållet
2
Uppvärming
30000 kr/år
Vatten och avlopp
3200 kr/år
Samfällighet
750 kr/år
Renhållning
2700 kr/år
Försäkring
9070 kr/år
Summa
45720 kr/år
Kommentar
Uppvärmningskostnaden kommer att minska avsevärt pga nytt aggregat och ventilationssystem.
Elleverantör
Ellevio
Elförbrukning
29 kWh/år

ALLMÄN BESKRIVNING AV INTERIÖREN

Huset upplevs luftigt och rymligt med sin generösa takhöjd och öppna planlösning samt stora fönsterpartier som ger rikligt med ljusinsläpp. Genomgående fina och exklusiva materialval i kök och badrum och spa med bastu.

HALL

Rymlig välkomnande hall med högt i tak och stor garderobsvägg med skjutdörrar.

VARDAGSRUM

Vardagsrum med öppen öppen planlösning mot kök och hela 5m i takhöjd och öppen spis. Stora fönster med utsikt över Mälaren och Ekerö på andra sidan. Utgång till altan.

KÖK

Stort exklusivt kök med full maskinell utrustning och extra bred induktionshäll. Köksö med effektfull belysning och gott om avställningsytor på de vackra stenskivorna och gott om lådor och förvaring.

ARBETSRUM

Ljust och trevligt arbetsrum med fönster mot vattnet. Halvöppen planlösning med avskärmande garderobsvägg.

MASTER BEDROOM ON SUITE

Stort master bedroom med fönster och vädringsbalkong mot vattnet. Stor garderobsvägg med skjutdörrar. Ingång till eget nyrenoverat badrum 2018 med stilren inredning och glasad duschhörna.

TVÄTT

Separat tvättstuga med tvättmaskin och tumlare samt tvättho och mangel.

GÄSTTOALETT

Stilren liten gästtoalett med kakel och klinkers i fina färger.

ALLRUM

Stort allrum med braskamin och plats för både soffgrupp och biljardbord. Utgång till inglasat uterum.

SPA & RELAX

Ett exklusivt spa med stort bubbelbadkar med dusch och en härlig bastu med glasvägg och stämningsfull belysning.

UTERUM

Trevligt inglasat uterum med utsikt och infravärme.

PENTRY & FÖRRÅD

Litet pentry med kokplatta och kyl och vinkyl i anslutning till allrummet. Innanför pentryt finns ett stort förråd med gott om förvaring samt extra vinkyl.

FÖRRÅD/HOBBYRUM

Ett större förråd en halvtrappa ner som ev kan användas som ungdomsrum eller hobbyrum.

UTHYRNINGSDEL

Stor uthyrningsdel om ca 50 kvm med egen ingång, bestående av hall med pentry och badrum med toalett, dusch och extra tvättmaskin samt 3 bra sovrum. Idag öppet in till huvudbyggnadens nedre plan.

FÖRENING

ALLMÄNT OM OMRÅDET

Här bor ni i ett idylliskt litet villaområde med ett naturskönt och ostört läge invid Mälarens strand med utsikt över Ekerös Solsidan och Kungshatt. Johannesdal erbjuder strandpromenad, stränder och båtliv. Vid Mälaren ligger Johannesdal med fantastisk utsikt över det angränsande Ekerölandet. Här finns flera badplatser, en småbåtshamn samt ett trevligt, längre preparerat promenadstråk längs med vattnet som går nästan hela vägen in till stan. Löpspår med eljus och utegym finns även längs med promenadstråket. På vintern erbjuder sjön goda skridskomöjligheter med turåkning kring Ekerö och Drottningholm. Johannesdal ligger i den västligaste delen i Stockholms kommun. Området gränser till Mälaren. Johannesdals gård är ett kulturminne och det enda privatägda område som har strandtomt mot Mälaren.

NÄRSERVICE

Här finns alla möjligheter för barnfamiljen att bo i ett lugnt och behagligt område, med närhet till både natur och aktiviteter. Ni har även nära till Dagis och skola finns endast 200 meter bort. I området finns flera daghem, skolor och idrottsplatser. IKEA, ICA Kvantum eller LEO:s lekland finns nära i Kungens Kurva. Det finns goda shoppingmöjligheter och flera större affärer i Skärholmens Centrum.

KOMMUNIKATIONER

Kommunikationerna är goda med såväl tunnelbana och bussar. Ni bor med promenadavstånd på ca 800 meter till busshållplats och t-banan, röd linje, som på 25 minuter tar er direkt till Centralstationen. Det är endast 15 minuters bilväg från City.

PARKERING

Varmisolerat dubbelgarage samt en stensatt uppfart med plats för 2 bilar.

DOKUMENT

PLANLÖSNING

Övre plan

Övre plan

Nedre plan

Nedre plan

Byggnad

Byggnadstyp
2-plansvilla i souterräng
Byggår
1974
Fasad
Trä
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Utvändigt plåtarbete
Koppar
Tak
Betongpannor
Grundläggning
Betongplatta
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp. Trädgården vattnar man med vatten från Mälaren.
Servitut, ga, samfalligheter, etc
Samfällighet: Stockholm Utholmen S:11 Avtalsservitut Servisledningar Avtalsservitut Servisledningar För Vatten Och Avlopp(2 st) Avtalsservitut Villa Mm Last: Avtalsservitut: Servisledningar För Vatten Och Avlopp, 01-IM2-88/2426.1 Last: Avtalsservitut: Servisledningar För Vatten Och Avlopp, 01-IM2-88/2427.1 Last: Avtalsservitut: Servisledningar, 01-IM2-87/71171.1 Last: Avtalsservitut: Villa Mm, 01-IM8-42/1323.1

Övrigt om byggnaden t ex renovering

2018 okt -Ny ventilation och uppvärmningssystem
2018 Nytt badrum övre plan
2018 Utbyggnad av altan
2011 Ny relax med bastu nedre plan

Övriga byggnader

Dubbelgarage, varmisolerat samt uppfart med 2 p-platser.
Trädgårdsbod

Övrig tomt

Gräsmatta med fruktträd och rabatter och häckar runt om. Flaggstång och en porlande liten damm. Man har tillgång till en ny fin gemensam pumpanläggning så man vattnar trädgården med vatten från Mälaren.

CROWN I SIFFROR

5345
NÖJDA KUNDER
12936
DAGARS ERFARENHET
11678
MILJONER
 • KÖPA UNDER HAND

  KÖPA UNDER HAND

  En stor del av våra försäljningar sker under hand. Det betyder att de aldrig marknadsförs offentligt utan går direkt till personer som är inskrivna i vårt spekulantregister. Lägg gärna till dig i vårt register så håller vi dig informerad om underhandsförsäljningar.

 • SÄLJA UNDER HAND

  SÄLJA UNDER HAND

  Vill du sälja under hand? Du kanske inte är stressad, vill genomföra en diskret försäljning eller bara vill sälja till rätt pris så kan en underhandsförsäljning vara rätt för dig.

 • MATCHA DIN BOSTAD MED VÅRA SPEKULANTER

  MATCHA DIN BOSTAD MED VÅRA SPEKULANTER

  Funderar du på att sälja och vill ha en snabb och enkel försäljning. Vi matchar din bostad direkt mot vårt spekulantregister och kan ofta komma med ett konkret bud till dig inom några dagar.

 • HELHETSLÖSNING

  HELHETSLÖSNING

  Vi använder oss av Addservice för att boka och planera alla tjänster som behövs för ditt bostadsbyte.

 • STÄD • FLYTT • AREAMÄTNING • HOMESTYLING

  STÄD • FLYTT • AREAMÄTNING • HOMESTYLING

  Vill ni veta mer om Addservice tjänster så rekommenderar vi att besöka deras hemsida där många tjänster presenteras med fasta priser och tydliga checklistor.