• skeppsv
 • Skeppsvgen 7
Skeppsvägen 7
Stocksund

Välkommen till ett charmigt "engelskt" bostadsrättsradhus i tre plan med gavelläge i söder. Stambytt fastighet. Idylliskt familjeboende med flera soliga uteplatser och 100 m till vattnet. Radhuset erbjuder det bästa från två världar; det egna husets tillgång till uteplatser och trädgård samt rymd över flera våningsplan och bostadsrättens delade ansvar för fastighetens yttre underhåll. Ett bekvämt boende att trivas i.

BOAREA
140 m²
RUM
5
VÅNING
1 av 1
BYGGÅR
1945
AVGIFT
5 400 SEK
PRIS
7 500 000 SEK

INLEDNING

Välkommen till en härlig familjebostad med stora ytor att umgås på både inne och ute. Fastigheten är helt inbäddad i grönska med välskött gemensam entrésida och enskilda, insynsfria terrasser och trädgårdar på baksidan. Gavelradhus mot söder, med uppvuxen trädgårdsdel.

Entrésidan är omgärdad av en tät, grönskande häck med gemensamma gräsytor och stenbelagda gångar. Vid den egna entrén finns ett trädäck med plats för utemöblerna. På andra sidan huset finns en rejäl balkong utanför matsal/vardagsrum med skönt trägolv att kliva ut på. På det nedre planet finns en trädäckad terrass med regnskydd. I förlängningen av terrassen har varje medlem en liten del av föreningens idylliska tomt.

FAKTA

Adress
Skeppsvägen 7
18276 Stocksund
Område
Stocksund
Kommun
Danderyd
Våning
1 av 1
Hiss
Nej
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
5
Boarea
140 m²
Areakälla
säljarens information
Upplåten mark
Trädgård
Månadsavgift
5 400 kr i avgiften ingår värme och vatten, kabel-TV basutbud, sopor, avsättning till yttre underhåll.
Andel i föreningen
25%
Andel av årsavgift
25%
Personer i hushållet
2
EL
4800 kr/år
Försäkring
4500 kr/år
Summa
9300 kr/år
Kommentar
Schablonmässiga uppgifter och avser hemförsäkring och el.

ALLMÄN BESKRIVNING AV INTERIÖREN

Här har du en privat entré med trädäck nedanför trappan. Du kliver sedan över tröskeln in till en generös hall med ett praktiskt lamellgolv. Det är öppet med köket till vänster och klädförvaring i garderober till höger (där det även finns plats för ett matbord, soffa, skrivbord eller annat efter önskemål). Köket har praktiska arbetsytor och bra förvaring. Här finns en liten trevlig bardel mot hallen. Bänkskivor i vaxad ek och i stål. Carrara marmor som stänkskydd.
I förlängningen av köket finns en serveringsgång med plats för t.ex. vitrinskåp, vinskåp eller buffébänk innan du kliver in i den kombinerade matsalen och vardagsrummet. Här flödar ljuset in genom skjutdörrarna i glas ut mot den trädäckade balkongen. Balkongen går längs med hela vardagsrummet, med två utgångar.

En trappa ner är det minst sagt rymliga allrummet med en flitigt nyttjad öppen spis och skjutdörrar ut till den del av föreningens trädgård som fritt får nyttjas och skötas av ägarna till denna lägenhet. Här finns ett stort trädäck med markis och plats för både stor matplats samt laungemöbler. På detta nedre plan finns ett förråd med handfat under trappan. En dörr leder härifrån och ut till den gemensamma delen av föreningens fastighet med bl.a. tvättstuga och stort torkrum. Ännu en trappa ner finns en källare med gemensamma förvaringsytor såväl som de båda förråd som får disponeras av ägarna till den här bostaden.

På det övre planet i huset är de tre sovrummen samlade runt hallen som har garderob och klädkammare. Ett av sovrummen har en liten fransk balkong som vetter mot vattnet. Familjebadrummet gjordes i ordning 2012 i samband med stambytet och är helkaklat med skönt uppvärmt marmorgolv. Badkaret är inbyggt vid det praktiska vädringsfönstret. En separat gästtoalett som gjordes i ordning samtidigt, finns på entréplanet.

FÖRENING

Namn
Brf Livbojen 1
Antal lägenheter
4
Antal hyresrätter
0
Antal lokaler
1
Överlåtelseavgift
1138
Pantsättningsavgift
455
Tillåts juridisk person
Nej
Tillåts delat ägande
Ja
Ägs marken
Ja
Organisationsform/Typ
Bostadsrätt
Äkta/Oäkta
Äkta
Energideklaration
Ja, 2009-09-24
Energiförbrukning
131 kWh/m² per år
Energiklass
-

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN

Bostadsrättsföreningen registrerades 1945 och består av 4 lägenheter samt en lokal. Föreningen äger fastigheten med en tomtarea på 1327 kvm.

EKONOMI

Ingen avgiftsändring aviserad.

RENOVERINGAR

Fastigheten är löpande underhållen.
Större åtgärder:
2000 Byte till fjärrvärme
2006 Utförd radonmätning med godkända värden
2006 Nya balkonger och fönsterdörrar
2007 Installation av fiber
2012 Stambyte. Hela bytt i Skeppsvägen 5 och 7, halva bytt i Skeppsvägen 1 samt ny wc i Skeppsvägen 3
2012 Synliga rör i källare och förråd bytta samt stammar i lokalen,
2012 Ommålning av tak samt installation av snörasskydd, takstege och nya hängrännor
2016 Installation av separata vattenavläsare
2017 Målning av fönsterbågar, ny panel burspråk, byte av fönsterdörrar plan 2.
2017 Kontroll av samtliga skorstenar, utan anmärkning

2018 Entrétrappor i mittenhusen -planerat underhåll

PARKERING

Boendeparkering på gatan utanför.

TV OCH BREDBAND

Fiber installerad 2007.

ALLMÄNT OM OMRÅDET

Inverness bjuder på en blandning av villor, radhus och flerfamiljshus. Närheten till Edsviken är påtaglig, där Stocksunds Båtklubb har sina platser vid Skeppsvägens slut, ca 100m längre ner på gatan. Strandpromenaden vid Edsviken är helt fantastisk och erbjuder många timmars naturskön motion. Här finns också många bra badplatser och vintertid är isen flitigt nyttjad av skridskoåkare och pimplare. En liten bit bort längs vattnet ligger Hamnkrogen, en mycket populär sommarrestaurang.

NÄRSERVICE

Vid infarten till Inverness möts man av torget med bl a blomsterhandel, pizzeria och en trevlig lunchrestaurang. Strax utanför ligger en stor Lidl-butik och en Yogastudio. Avståndet till Mörby centrum är inte heller långt. Där finns en bra blandning av fina butiker, läkare, tandläkare, gym och andra hälsobutiker, flertal restauranger samt torghandel mm. Det är heller inte långt till Stocksunds torg med sitt goda serviceutbud.

KOMMUNIKATIONER

Här finns mycket bra kommunikationer med både buss, T-bana samt Roslagsbanan. Stockholm city är endast 15 min bort.

PARKERING

Boendeparkering på gatan samt närliggande parkeringsplatser.

PLANLÖSNING

Nedre plan

Nedre plan

Entréplan

Entréplan

Övre plan

Övre plan

Byggnad

Byggnadstyp
Bostadsrätt
Byggår
1945

Övrigt om byggnaden t ex renovering

2001 nytt tätskikt öppna spisen
2003 nytt kök, nytt golv samt målning i hall/kök samt garderober
2006 byte skjutdörrar/balkongdörrar på flera plan
2008 byte av elcentral och översyn av all el
2012 nya fönsterpartier nedre plan
2012 Stambyte av samtliga stammar i lgh. Nytt badrum och gäst-wc
2014 renovering av 2 st sovrum
2016 byte fönster och dörr i suterrängplan

Övriga byggnader

Gemensam tvättstuga och torkrum i suterängdelen samt gemensamma förråd och 2 egna förrådsutrymmen i källaren samt ett förråd på gaveln för trädgårdsredskap mm.

CROWN I SIFFROR

5345
NÖJDA KUNDER
12936
DAGARS ERFARENHET
11678
MILJONER
 • KÖPA UNDER HAND

  KÖPA UNDER HAND

  En stor del av våra försäljningar sker under hand. Det betyder att de aldrig marknadsförs offentligt utan går direkt till personer som är inskrivna i vårt spekulantregister. Lägg gärna till dig i vårt register så håller vi dig informerad om underhandsförsäljningar.

 • SÄLJA UNDER HAND

  SÄLJA UNDER HAND

  Vill du sälja under hand? Du kanske inte är stressad, vill genomföra en diskret försäljning eller bara vill sälja till rätt pris så kan en underhandsförsäljning vara rätt för dig.

 • MATCHA DIN BOSTAD MED VÅRA SPEKULANTER

  MATCHA DIN BOSTAD MED VÅRA SPEKULANTER

  Funderar du på att sälja och vill ha en snabb och enkel försäljning. Vi matchar din bostad direkt mot vårt spekulantregister och kan ofta komma med ett konkret bud till dig inom några dagar.

 • HELHETSLÖSNING

  HELHETSLÖSNING

  Vi använder oss av Addservice för att boka och planera alla tjänster som behövs för ditt bostadsbyte.

 • STÄD • FLYTT • AREAMÄTNING • HOMESTYLING

  STÄD • FLYTT • AREAMÄTNING • HOMESTYLING

  Vill ni veta mer om Addservice tjänster så rekommenderar vi att besöka deras hemsida där många tjänster presenteras med fasta priser och tydliga checklistor.