Vikingagatan 43
Vasastan

ACCEPTPRIS! FÖRST TILL KVARN!

BOAREA
59 m²
RUM
2
VÅNING
2 av 4
BYGGÅR
1923
AVGIFT
3 123 SEK
FAST PRIS
4 650 000 SEK

INLEDNING

Välkommen till denna lägenhet med bevarad charm från husets byggår 1923. Hemmet bjuder på stora fönsterpartier där flera har fri vy över Solvändans grönskande park. Vardagsrummet är charmigt med vinklade väggar samtidigt som det finns gott om utrymme för möblering och matbord. Genomgående bra förvaring i hela lägenheten. Belägen i lugna kvarter i Röda bergen i en trygg och trivsam förening med tio hyresrätter kvar och en lummig & grönskande gård. Charmiga kvarter runt om, nära till Torsplan och kort promenad till Birkastan. Nära parkliv och shopping, Hagaparken & Brunnsviken, Mysiga caféer, Bl a Haga bageri samt bra restaurangutbud.

FAKTA

Adress
Vikingagatan 43, 2 tr
11342 Stockholm
Område
Vasastan
Kommun
Stockholm
Våning
2 av 4
Hiss
Ja
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
2
Boarea
59 m²
Areakälla
föreningens information
Månadsavgift
3 123 kr I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv (basutbud)
Andel i föreningen
0,75774%
Andel av årsavgift
0,75773%
Personer i hushållet
2
EL
2400 kr/år
Summa
2400 kr/år

ALLMÄN BESKRIVNING AV INTERIÖREN

Med fri vy över Solvändan har lägenheten tidstypiska detaljer och genomgående charm med fint ljus från fönster i vinklar och en lättmöblerad planlösning. Genomgående goda förvaringsmöjligheter, tvättmaskin & badkar i badrum.

HALL

Ekparkett och ljusa väggar med två tapetserade fondväggar med motiv. Plats för avhängning, mindre möbel och garderob. Ett inbyggt städskåp i original ger extra förvaringsutrymme. Säkerhetsdörr.

KÖK

Schackrutigt golv i svart och vitt samt ljusa väggar med en mönstrad fondvägg. Vita skåpluckor med ett vitrinskåp med spotlights i, belysning och el-uttag under överskåp samt vitt fasat kakel ovan ljus arbetsbänk i laminat. Spis med häll och varmluftsugn, fullstor diskmaskin och kyl/frys. Inbyggt originalskafferi för god förvaring. Matplats för cirka två till fyra personer. Ett spröjsat fönster med bred fönsterbänk.

VARDAGSRUM

Ekparkett och ljusa väggar. Plats för vardagsrumsmöbler så som soffa, soffbord, TV-möbel, bokhylla samt matplats för cirka fyra till sex personer. Två spröjsade fönster i vinkel med bred fönsterbänk.

SOVRUM

Ekparkett och ljusa väggar. Gott om plats för dubbelsäng med sängbord, garderober och övrig inredning som
önskas. Ingång till klädkammare. Ett insynsskyddat fönster med spröjs och bred fönsterbänk belägen åt grönskande Solvändan.

BADRUM

Ljus våtrumsmatta på golvet och vita kaklade väggar. WC, handfat, handdukstork, badkar med skärmvägg i glas, spegelskåp med belysning ovan samt ett separat spegelskåp. Toppmatad tvättmaskin.

FÖRRÅD

Till lägenheten hör ett källarförråd.

FÖRENING

Namn
Brf Kannan 13
Antal lägenheter
120
Antal hyresrätter
10
Antal lokaler
6
Överlåtelseavgift
1138
Pantsättningsavgift
455
Tillåts juridisk person
Nej
Tillåts delat ägande
ja
Ägs marken
Ja, föreningen äger marken.
Organisationsform/Typ
Bostadsrätt
Äkta/Oäkta
Äkta
Energideklaration
Ja, 2009-09-28
Energiförbrukning
147 kWh/m² per år
Energiklass
-

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN

Föreningen köpte fastigheten av Drott 1/9 2004. Föreningens adresser är Vikingagatan, Norrbackagatan, Torbjörn Klockares gata och Tempeltrappan. Fastighetens byggår är 1923 och ombyggnadsår är 1978 (Torbjörn Klockares Gata 7) resp. 1987. Föreningen äger fastigheten och är äkta. Gemensamma utrymmen: tvättstugor, cykelförråd, lekplats samt innergård med
utemöbler.

EKONOMI

Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av SBC.
I månadsavgiften ingår värme, vatten och källarförråd
Avgiften sänktes 1/1 2011 med 5%.
Det finns dock ett principbeslut från årsstämman 2009 om att justera andelstalen för
samtliga lägenheter som kommer att innebära ökade avgifter för vindsvåningarna
och lägenheter i Torbjörn Klockares Gata 7 och en lägre avgift för övriga lägenheter –
detta kommer att ske i etapper 2017-2020.

RENOVERINGAR

1978 byttes V/A-stammar i kök och badrum på Torbjörn Klockares Gata 7.
1987 byttes el-stigare och samtliga V/A-stammar på resterande adresser i föreningen.
2003 genomfördes en besiktning av V/A-stammarna.
2005-2006 nyinstallerades hiss i Torbjörn Klockares Gata 7. I resten av föreningen renoverades hissarna samma år.
2006 fick vindsvåningarna nya stammar. Samma år byttes armaturer och nya armaturer med rörelsedetektor installerades i fastigheten. Även trapphusen målades och säkerhetsdörrar installerades. 14 nya lägenheter byggdes på vinden.
2008 renoverades fönster och ventilation byttes i hyreslokal.
2009-2010 putsades nedre delen av fasaden och undercentralen till fjärrvärmesystemet byttes.
2010 målades portvalven.
2012 lades taket om.
2013 installerades ny belysning på innergården.
2015 utfördes en OVK-besiktning av ventilationen.
2015-2016 renoverades gården.

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan 2015
och 2025. Inga större underhåll är planerade i dagsläget.

PARKERING

I föreningen finns 14 garageplatser. Plats kan hyras till en kostnad om 1 000 - 1 480 kr/månad. I dagsläget är det kö. I övrigt finns boendeparkering i området. För mer information se: www.stockholm.se.

TV OCH BREDBAND

Föreningen är ansluten till TV och bredband via Com Hem samt Telia
(fiber 100 Mbit/s). Com Hem, basutbud ingår i avgiften

ÖVRIGT

Teknisk förvaltning sköt av Driftia
Ekonomisk förvaltning sköts av SBC
Trappstädning sköts av städfirma
Frivilliga åtaganden i föreningen: vår/höst städning, trädgårdsgrupp

ALLMÄNT OM OMRÅDET

Här bor du centralt i Vasastan med närhet till generösa utbud av caféer, restauranger och affärer. Där finner man även puls och rörelse från Stadsbiblioteket och Handelshögskolan. Vid Odenplan står den vackra Gustaf Vasa kyrkan och ett stenkast därifrån når man grönska i Vasaparken där man under vintertid kan man njuta av snön och skridskoåkning. I området ligger även Observatorielunden samt den charmiga Tegnérlunden. En kort promenad tar dig till Drottninggatan med sina 1,5 km av affärer, restauranger och caféer.

Med en längre promenad finner du mer grönska i vackra Bellevueparken och Hagaparken med natursköna stigar samt bad runt Brunnsviken. Hit tar sig många för diverse utflyktsmål såsom att promenera, ha picknick, bada eller spela brännboll. Här finns också museet Fjärilshuset med tropisk omgivning som har flera attraktioner såsom fågelhuset, Stockholms äldsta vinterträdgård, en asiatisk trädgård för att nämna några.

Vasastan var ursprungligen ett inofficiellt områdesnamn inom stadsdelen Norrmalm och namnet är inspirerat av Vasagatan som leder i riktning mot Vasastan. Vasagatan fick sitt namn 1885 efter Vasabron som i sin tur inspirerats av Gustav Vasas staty utanför Riddarhuset vid brons södra landfäste. Stadsdelen Vasastan fick sitt namn officiellt fastställt år 1926 och kan alltså indirekt sägas vara uppkallad efter en staty i Gamla stan.

NÄRSERVICE

Trevliga kvarter med stort utbud av restauranger, affärer, caféer och kommunikationer.

KOMMUNIKATIONER

Runt hörnet finner man busslinje 40, 2 och 65 som tar en runt innerstan. Med en kort promenad når man Odenplan där tunnelbanans gröna linjen avgår, där når man även fler busslinjer som exempelvis 4:an. För mer information och tidtabeller, se www.sl.se.

PARKERING

Folkbokförd i stadsdelen kan ansöka om boendeparkering hos Stockholms Stad (Trafikkontoret, tel 08-508 272 00). Tillståndet är gratis, medan en periodparkering på 30 dagar kostar 900 kr, alternativt 60 kr/dygn. Du kan även gå in på deras hemsida och fylla i din ansökan där: http://www.stockholm.se/boende.

PLANLÖSNING

Planlösning

Planlösning

Byggnad

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1923

CROWN I SIFFROR

5345
NÖJDA KUNDER
12936
DAGARS ERFARENHET
11678
MILJONER
 • KÖPA UNDER HAND

  KÖPA UNDER HAND

  En stor del av våra försäljningar sker under hand. Det betyder att de aldrig marknadsförs offentligt utan går direkt till personer som är inskrivna i vårt spekulantregister. Lägg gärna till dig i vårt register så håller vi dig informerad om underhandsförsäljningar.

 • SÄLJA UNDER HAND

  SÄLJA UNDER HAND

  Vill du sälja under hand? Du kanske inte är stressad, vill genomföra en diskret försäljning eller bara vill sälja till rätt pris så kan en underhandsförsäljning vara rätt för dig.

 • MATCHA DIN BOSTAD MED VÅRA SPEKULANTER

  MATCHA DIN BOSTAD MED VÅRA SPEKULANTER

  Funderar du på att sälja och vill ha en snabb och enkel försäljning. Vi matchar din bostad direkt mot vårt spekulantregister och kan ofta komma med ett konkret bud till dig inom några dagar.

 • HELHETSLÖSNING

  HELHETSLÖSNING

  Vi använder oss av Addservice för att boka och planera alla tjänster som behövs för ditt bostadsbyte.

 • STÄD • FLYTT • AREAMÄTNING • HOMESTYLING

  STÄD • FLYTT • AREAMÄTNING • HOMESTYLING

  Vill ni veta mer om Addservice tjänster så rekommenderar vi att besöka deras hemsida där många tjänster presenteras med fasta priser och tydliga checklistor.