Hagagatan 50
Vasastan

Välkommen till denna välplanerade sekelskiftesvåning med hög standard, balkong mot lugn innergård och vackert burspråk mot gatan. Den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum ger verkligen utrymme för dessa sociala ytor att möbleras efter eget tycke och smak.

BOAREA
92 m²
RUM
4
VÅNING
2 av 4
BYGGÅR
1912
AVGIFT
5 242 SEK

INLEDNING

Välkommen till denna charmiga sekelskiftesvåning belägen på en av Vasastans lugnare gator. Våningen har flertalet vackra och tidstypiska detaljer såsom högt i tak, vackra lister, smakfulla takrosetter och höga fönster. Bostaden håller en mycket hög standard med balkong mot den lugna innergården och stilrent kök och nyrenoverat badrum. Samtliga ytskikt är vitmålade och trälister och innerdörrar är gråmålade och ger ett smakfullt helhetsintryck. Denna sekelskiftesvåning särskiljer sig genom att ha en bra planlösning med bra proportioner på rummen och hallen. Dessutom finns ett stort vindsförråd.

Runt om i kvarteret finns ett generöst utbud av caféer, restauranger och affärer. I närheten ligger också Vanadislunden som är Stockholms största park.

Förening med god ekonomi och där fastigheten är i ett bra skick, löpande underhållen med flertal större åtgärder utförda de senaste åren. Bostaden är perfekt för dig som söker en rymlig sekelskiftesfyra i en välskött förening där det bara är att flytta in. Varmt välkommen!

FAKTA

Adress
Hagagatan 50
11347 Stockholm
Område
Vasastan
Kommun
Stockholm
Våning
2 av 4
Hiss
Ja
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
4
Boarea
92 m²
Areakälla
föreningens information
Månadsavgift
5 242 kr I avgiften ingår värme och vatten.
Andel i föreningen
4,343%
Andel av årsavgift
4,343%
Personer i hushållet
3
EL
4800 kr/år
Summa
4800 kr/år

ALLMÄN BESKRIVNING AV INTERIÖREN

Bostaden har de senaste åren genomgått en mycket smakfull renovering där sekelskiftesdetaljerna bevarats medan utrustning och material förbättrats. Utmärkande för denna bostad är de väl disponerade ytorna där samtliga rum har en mycket bra storlek i förhållande till sitt syfte, vilket ofta inte är situationen i många sekelskiftesbostäder.

HALL

Välkomnande hall med plats för avhängning och sittmöbler. Hallens placering mitt i lägenheten delar upp boendet i en privat och en social del.

KÖK

Stort kök där vita luckor kombineras med ett franskt bistrokakel samt vita bänkskivor i sten. Moderna vitvaror i form av kyl, frys, diskmaskin, ugn, spishäll samt fläkt. Höga överskåp med gott om förvaring. Här ryms matbord med plats för 6 personer eller mer utan problem. Den öppna planlösning gör det möjligt att duka upp till långbord.

VARDAGSRUM

Stort härligt vardagsrum i öppen planlösning mot köket och ett vackert burspråk mot gatan. Lättmöblerat!

ARBETSRUM/SOVRUM

I angränsning mot kök och vardagsrum ligger detta arbetsrum/gästrum som idag används som lekrum. Man kan lätt disponera om ytorna här om man vill ändra om planlösningen. Stort fönster mot gatan.

BADRUM

Stilrent helkaklat badrum med klinkers och golvvärme, med tvättmaskin i ena hörnet samt dusch med vikbara glasväggar i andra. Vägghängd wc samt handfat med kommod och spegel. Inbyggd nisch med hyllor.

MASTER BEDROOM

Stort master bedroom med gott om plats för en dubbelsäng och övrigt möblemang. Inbyggda höga garderober utmed ena väggen och utgång till balkongen på andra sidan.

SOVRUM 3

Mindre sovrum med platsbyggd säng som följer trapphusets rundning, 2 st höga garderober. Plats för skrivbord finns också. Stort fönster mot lugn innergård.

WC

Liten men praktisk toalett i anslutning till hallen.

BALKONG

En härlig balkong som vetter in mot den lugna innergården. Dubbeldörrar med glas leder ut till balkongen från master bedroom.

FÖRENING

Namn
Brf Munin 40
Antal lägenheter
33
Antal hyresrätter
2
Antal lokaler
1
Överlåtelseavgift
1120
Pantsättningsavgift
448
Tillåts juridisk person
Nej
Tillåts delat ägande
Delat ägande med juridisk person kan tillåtas.
Ägs marken
Ja
Organisationsform/Typ
Bostadsrättsförening
Äkta/Oäkta
Äkta
Energideklaration
Ja, 2009-01-02
Energiförbrukning
132 kWh/m² per år
Energiklass
-

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN

Äkta bostadsrättsförening som förvärvade fastigheten 2012 bestående av 33 lägenheter samt 2 lägenheter och 1 lokal med hyresrätt. Juridisk person som medlem accepteras inte men ett eventuellt delat ägande godtas. Föreningen har den senaste tiden genomfört en mängd kostsamma renoveringar. Ekonomi är i dagsläget stabil. Finns inget beslut om avgiftsändring.

EKONOMI

Inga aviserade avgiftsändringar.

RENOVERINGAR

Tidigare års genomförda åtgärder:
Fönsterrenovering 2015
Ny entreport 2015
Fasadrenovering mot gatan 2014
Byggnation av förvaringsutrymmen
och altaner (inkl. stor altan för
föreningsmedlemmar) 2013
Målning av trapphus och dörrar 2013
Fiberbredband (grundarb.) 2013
Ny tvättstuga 2013
Brandtätning av dörrar 2013
Renovering/ny hisskorg gathus 2013
Balkonger 2013
Renovering/tätskikt gårdar 2013
stambyte badrum/kök 2013
Ny takkontraktion källare inkl. Mark-
/tätskikt innergårdar inkl. glaskupoler 2012-2013
Renovering källarplan 2012-2013
Om byggnation vind/källare 2012-2013

ALLMÄNT OM OMRÅDET

Här bor du centralt i Vasastan med närhet till generösa utbud av caféer, restauranger och affärer. Där finner man även puls och rörelse från Stadsbiblioteket och Handelshögskolan. Vid Odenplan står den vackra Gustaf Vasa kyrkan och ett stenkast därifrån når man grönska i Vanadislunden där man under vintertid kan man njuta av snön och skridskoåkning.

Med en längre promenad finner du mer grönska i vackra Bellevueparken och Hagaparken med natursköna stigar samt bad runt Brunnsviken. Hit tar sig många för diverse utflyktsmål såsom att promenera, ha picknick, bada eller spela brännboll. Här finns också museet Fjärilshuset med tropisk omgivning som har flera attraktioner såsom fågelhuset, Stockholms äldsta vinterträdgård, en asiatisk trädgård för att nämna några.

Vasastan var ursprungligen ett inofficiellt områdesnamn inom stadsdelen Norrmalm och namnet är inspirerat av Vasagatan som leder i riktning mot Vasastan. Vasagatan fick sitt namn 1885 efter Vasabron som i sin tur inspirerats av Gustav Vasas staty utanför Riddarhuset vid brons södra landfäste.

NÄRSERVICE

Trevliga kvarter med stort utbud av restauranger, affärer, caféer och kommunikationer.

PARKERING

Folkbokförd i stadsdelen kan ansöka om boendeparkering hos Stockholms Stad (Trafikkontoret, tel 08-508 272 00). Tillståndet är gratis, medan en periodparkering på 30 dagar kostar 900 kr, alternativt 60 kr/dygn. Du kan även gå in på deras hemsida och fylla i din ansökan där: http://www.stockholm.se/boende.

PLANLÖSNING

Byggnad

Byggnadstyp
Bostadsrätt
Byggår
1912

CROWN I SIFFROR

5345
NÖJDA KUNDER
12936
DAGARS ERFARENHET
11678
MILJONER
 • KÖPA UNDER HAND

  KÖPA UNDER HAND

  En stor del av våra försäljningar sker under hand. Det betyder att de aldrig marknadsförs offentligt utan går direkt till personer som är inskrivna i vårt spekulantregister. Lägg gärna till dig i vårt register så håller vi dig informerad om underhandsförsäljningar.

 • SÄLJA UNDER HAND

  SÄLJA UNDER HAND

  Vill du sälja under hand? Du kanske inte är stressad, vill genomföra en diskret försäljning eller bara vill sälja till rätt pris så kan en underhandsförsäljning vara rätt för dig.

 • MATCHA DIN BOSTAD MED VÅRA SPEKULANTER

  MATCHA DIN BOSTAD MED VÅRA SPEKULANTER

  Funderar du på att sälja och vill ha en snabb och enkel försäljning. Vi matchar din bostad direkt mot vårt spekulantregister och kan ofta komma med ett konkret bud till dig inom några dagar.

 • HELHETSLÖSNING

  HELHETSLÖSNING

  Vi använder oss av Addservice för att boka och planera alla tjänster som behövs för ditt bostadsbyte.

 • STÄD • FLYTT • AREAMÄTNING • HOMESTYLING

  STÄD • FLYTT • AREAMÄTNING • HOMESTYLING

  Vill ni veta mer om Addservice tjänster så rekommenderar vi att besöka deras hemsida där många tjänster presenteras med fasta priser och tydliga checklistor.