Birger Jarlsgatan 72
Östermalm

Välkommen till denna optimala tvåa med parkläge. Ingen generande insyn och stora fönster i söderläge som ger bostaden ett rikligt ljus. Från hissen tar man sig ner till föreningens garage där en plats endast kostar 1 400 kr per månad. Föreningen har mycket god ekonomi där intäkter från kommersiella lokaler utgår en stor intäktskälla.

BOAREA
44 m²
RUM
2
VÅNING
4 av 7
BYGGÅR
1994
AVGIFT
1 384 SEK

INLEDNING

Välkommen till denna optimala tvåa med parkläge. Ingen generande insyn och stora fönster i söderläge som ger bostaden ett rikligt ljus. Genomgående god materialstandard och ytterst väldisponerade ytor. Från hissen tar man sig ner till föreningens garage där en plats endast kostar 1 400 kr per månad. Inte ett enda trappsteg från gatan in till bostaden med stor och rymlig hiss. Föreningen har mycket god ekonomi där intäkter från kommersiella lokaler utgår en stor intäktskälla.

FAKTA

Adress
Birger Jarlsgatan 72, 4 tr
11420 Stockholm
Område
Östermalm
Kommun
Stockholm
Våning
4 av 7
Hiss
Ja
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
2
Boarea
44 m²
Areakälla
föreningens information
Månadsavgift
1 384 kr
Andel i föreningen
0,2762%
Andel av årsavgift
0,26211%

ALLMÄN BESKRIVNING AV INTERIÖREN

Mycket bra planerad tvåa där alla kvadratmeter har använts på ett mycket bra sätt. Samtliga rum har fönster i söderläge mot Ellen Keys Park vilket ger ett härligt ljus. Bostaden är delvis nyrenoverad med nytt parkettgolv och nytt kök samt nya ytskikt i rummen.

VARDAGSRUM

Stort och ljust vardagsrum med stora fönster mot Ellen Keys Park. Här finns även plats för en garderobsvägg.

KÖK

Modernt designat kök med häll, ugn, mikro, kyl & frys samt diskmaskin. Matplats för 4 personer vid fönster som vetter mot Ellen Keys Park.

SOVRUM

Trevligt sovrum med plats för dubbelsäng samt garderober.

HALL

Välkomnande hall med plats för avhängning. Entrédörren är säkerhetsklassad.

BADRUM

Fräscht badrum med badkar, handfat, WC samt handdukstork.

FÖRENING

Namn
Brf Träskfloden 15
Antal lägenheter
193
Antal hyresrätter
3
Antal lokaler
17
Överlåtelseavgift
1163
Pantsättningsavgift
465
Tillåts juridisk person
Nej
Tillåts delat ägande
Ja
Ägs marken
Tomträtt. Gällande avtal 2012-2022.
Organisationsform/Typ
Bostadsförening
Äkta/Oäkta
Äkta
Energideklaration
Nej
Energiklass
-

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN

BRF Träskfloden 15 är en äkta bostadsförening som består av tio flerbostadshus.

EKONOMI

Föreningen har en mycket god ekonomi och sänkte avgiften med 12% 1 jan 2007 och 10% från 1 jan 2008 och har sedan dess varit oförändrad. 66 % av de totala intäkterna kommer från uthyrda lokaler, hyresrätter och garage. Inga förändringar av avgiften är planerade. Under 2008 sålde föreningen 10 bostäder som tidigare varit upplåtna som hyresrätter.

RENOVERINGAR

Föreningen har en underhållsplan.

PARKERING

Föreningen har ett garage med 175 platser i två våningsplan. För föreningens medlemmar är kostnaden endast 1 400 kr/mån för en plats och för externa kostar en garageplats 3 750 kr. Vanligtvis kan en garageplats kunna erhållas inom 3-5 månader.

TV OCH BREDBAND

Grundutbud till kabel-tv och bredband 100/10 från ComHem ingår i avgiften.

ÖVRIGT

Medlemmar i föreningen har tillgång till tvättstuga, bastu, innergård, grovsoprum, sopsorteringsrum, parkeringsrum för permobil i gatuplan samt cykelförråd.

ALLMÄNT OM OMRÅDET

Belägen i klassiska kvarter mitt på Jarlaplan i med närhet till Östermalmstorg, Karlaplan, Odenplan, Humlegården och Stureplans generösa utbud av restauranger, caféer och shopping. Med en kort promenad når man även natursköna Djurgården eller Lill Jansskogen där man kan njuta av miljön och öns historiska inslag.

NÄRSERVICE

Lägenheten ligger i lugna kvarter med närhet till allt. Vid Jarlaplan finner ni matbutiker, systembolag, apotek och shopping med bara några minuters promenad.

KOMMUNIKATIONER

Mycket bra kommunikations möjligheter med närhet till Östermalmstorg och tunnelbanans röda linje. Även spårvagnshållplats och busshållplats ligger i närheten. I områdena finns det bland annat hållplatser för busslinje 69, 76 och 56.

PARKERING

Folkbokförd i stadsdelen kan ansöka om boendeparkering hos Stockholms Stad (Trafikkontoret, tel 08-508 272 00). Tillståndet är gratis, medan en periodparkering på 30 dagar kostar 900 kr, alternativt 60 kr/dygn. Du kan även gå in på deras hemsida och fylla i din ansökan där: http://www.stockholm.se/boende.

PLANLÖSNING

Byggnad

Byggår
1994

CROWN I SIFFROR

5345
NÖJDA KUNDER
12936
DAGARS ERFARENHET
11678
MILJONER
 • KÖPA UNDER HAND

  KÖPA UNDER HAND

  En stor del av våra försäljningar sker under hand. Det betyder att de aldrig marknadsförs offentligt utan går direkt till personer som är inskrivna i vårt spekulantregister. Lägg gärna till dig i vårt register så håller vi dig informerad om underhandsförsäljningar.

 • SÄLJA UNDER HAND

  SÄLJA UNDER HAND

  Vill du sälja under hand? Du kanske inte är stressad, vill genomföra en diskret försäljning eller bara vill sälja till rätt pris så kan en underhandsförsäljning vara rätt för dig.

 • MATCHA DIN BOSTAD MED VÅRA SPEKULANTER

  MATCHA DIN BOSTAD MED VÅRA SPEKULANTER

  Funderar du på att sälja och vill ha en snabb och enkel försäljning. Vi matchar din bostad direkt mot vårt spekulantregister och kan ofta komma med ett konkret bud till dig inom några dagar.

 • HELHETSLÖSNING

  HELHETSLÖSNING

  Vi använder oss av Addservice för att boka och planera alla tjänster som behövs för ditt bostadsbyte.

 • STÄD • FLYTT • AREAMÄTNING • HOMESTYLING

  STÄD • FLYTT • AREAMÄTNING • HOMESTYLING

  Vill ni veta mer om Addservice tjänster så rekommenderar vi att besöka deras hemsida där många tjänster presenteras med fasta priser och tydliga checklistor.